14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNefrologia aşteaptă mutarea secţiei de peste un an

Nefrologia aşteaptă mutarea secţiei de peste un an

Bolnavii de la Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean Slatina au ajuns să stea câte doi în pat, după ce numărul de paturi a fost redus de la 29 la 17.

 

Spitalul Judeţean Slatina a stabilit anul trecut să mute, provizoriu, Secţia de nefrologie din actualul loc ocupat de UPU în câteva spaţii de la etajul I din Medicală. Termenul „provizoriu“ însemna la acel moment maximum trei luni, numai că a trecut mai bine de un an şi două luni, fără să-şi mai amintească cineva în ce condiţii se desfăşoară activitatea. „Suntem supraaglomeraţi, pentru că am rămas cu doar 17 paturi, iar pacienţii care au nevoie de asistenţă nefrologică sunt mult mai mulţi“, a declarat şeful secţiei, dr. Aurelian Simionescu.

Dincolo de problema spaţiului, locul Nefrologiei este inadecvat şi din alt motiv. Mulţi pacienţi au nevoie şi de dializă, astfel că personalul medical este nevoit să transporte bolnavii prin curte. De cele mai multe ori, liftul în Medicală nu funcţionează, iar mersul cu targa prin gropile din curtea spitalului este un coşmar.

Miercuri, în cele 17 paturi erau 21 de bolnavi, aerul fiind aproape irespirabil în saloane. Solicitări pentru rezolvarea problemei s-au tot făcut, de fiecare dată răspunsul venit din partea conducerii fiind: „Avem în vedere!“. De altfel, la momentul când s-a hotărât mutarea secţiei în corpul de clădire care găzduieşte şi Secţia medicală, nici măcar nu s-a solicitat, iniţial, avizul sanitar de funcţionare. În cele din urmă, s-a acceptat soluţia, cu condiţia să fie, într-adevăr, pentru o perioadă scurtă.

Intenţia, încă de atunci, a fost de a se amenaja un loc pentru această secţie în corpul principal de clădire, la parter, lângă Dializă. Spaţiul identificat este în prezent ocupat de Ginecologie, fiind destinat întreruperilor de sarcină la cerere. Cum s-a dovedit că această activitate este ineficientă financiar, medicii ginecologi evidenţiind, când şi când, în registre, intervenţiile de acest gen, deşi ele se efectuează zilnic în spital, s-a hotărât eliberarea cabinetelor pentru Nefrologie.

Deşi acest lucru ar urma să se întâmple curând, medicii de la Nefrologie au declarat că n-au primit încă o asemenea veste bună. Nici activitatea din spaţiul care urmează să fie eliberat nu s-a mutat, semn că hotărârea s-a adoptat într-o perioadă în care toată lumea are altă treabă decât grija pacienţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS